Voorstellingen seizoen 23/24 bekend!

Maak je klaar voor VO-LU-ME, DE GROTE GELE GRAAFMACHINE & HELP, HELIKOPTEROUDERS!

17-05-2023
Het wachten is voorbij: het programma van seizoen 2023/2024 is bekend. Tijdens de Vriendenavond in het Toon Hermans Theater op 16 mei werd het volledige nieuwe theaterseizoen bekend gemaakt. Ook de nieuwe voorstellingen van Het Laagland konden daarbij niet ontbreken.

Alle dreumesen vanaf anderhalf tot drie jaar oud kunnen samen met hun ouders kennis komen maken met theater bij VO-LU-ME. Karlijn Hamer en Bram van Helden maken theater waarin al het gewone als vanzelf bijzonder wordt. Stapje voor stapje ga je mee in hun verbeelding. In hun broekzak vinden ze een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken… Na afloop mogen kinderen zelf op de vloer meespelen!

In samenwerking met SALLY Dansgezelschap Maastricht maken we de kleutervoorstelling De Grote Gele Graafmachine (4+). Vier goed geoliede onderdelen van de grote gele graafmachine doen altijd precies wat van hen verwacht wordt. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? De onderdelen twijfelen hardop of alle afspraken wel kloppen… Welke menselijke gewoontes zijn biologisch bepaald of juist bijgebracht? Welke afspraken maken we met elkaar en zijn deze zinvol? Een aanstekelijke mix van dans en theater, waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

En dan is er nog Help, Helikopterouders! (8+), de nieuwe familievoorstelling onder regie van Inez Derksen. Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is? In deze energieke familievoorstelling vol interactie kruipen vijf acteurs afwisselend in de huid van ouders en kinderen. Ze zetten de boel flink op z’n kop om samen met het publiek te oefenen met opvoeden en opgevoed worden. Actueel en hilarisch herkenbaar voor alle kinderen én ouders, of dat nu Curlingvaders, Tiger Moms, Pizzapapa’s of Loedermoeders zijn.

In onze seizoensbrochure vind je, naast artikelen over lopende projecten en heel veel leuk Laagland-nieuws, ook meer informatie over deze nieuwe voorstellingen. Wil jij de brochure ook gratis thuis in de bus ontvangen? Dat kan! Meld je hier aan