Wij zoeken jou!

Doe mee aan Theater na de Dam 2024

29-01-2024

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 uur vind je in heel Nederland theatervoorstellingen in het kader van Theater na de Dam. Iedere voorstelling heeft betrekking op de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2015 is Het Laagland ook betrokken en maken we bijzondere theatervoorstellingen op locatie met jonge spelers. In 2024 doen we dat voor de 10e keer. Doe jij mee? 

Dit jaar maken theatermakers Renée van de Schoor (Maastricht, 1993) en Mayke Roels (Roermond, 1990) samen met jonge spelers een voorstelling op locatie, gebaseerd op een lokaal verhaal over de Jodenvervolging tussen 1940-1945. Zij baseren de voorstelling op ideeën van de spelers en interviews tussen de jongeren en nabestaanden. Het eindresultaat wordt gespeeld op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei, op een nog nader bekend te maken locatie in Sittard. Daarnaast zal de voorstelling hernomen worden in september, om de 80-jarige bevrijding van Limburg te markeren. 

Voor deze jubileumeditie zijn we op zoek naar spelers van 14 t/m 24 jaar die ervaring hebben met theater en interesse hebben in de thematiek van Theater Na de Dam. Spelers repeteren bij Het Laagland in het Toon Hermans Theater in Sittard. In de laatste fase van het proces zullen repetities ook op locatie plaatsvinden. Meer lezen of je inschrijven? Alle informatie is te vinden op de overzichtspagina van Theater na de Dam. Heb je vragen? Stuur dan een bericht naar marketing@hetlaagland.nl