Theater in de klas

APP JE EVEN VOOR MIJ
Hoe ver ga jij?
14 september t/m 15 oktober 2020* | voorjaar 2021
vanaf klas 3

Jouw leerlingen zijn lucky bastards. Jullie school is getuige van een primeur: de presentatie van een nieuwe spraakmakende app die zij - en zij alleen -  mogen uittesten. De app biedt hun een simpele mogelijkheid om heel snel rijk te worden. Daar zijn alleen wat privégegevens voor nodig. En de bereidheid iets uit je persoonlijk leven online te delen.
Geen probleem, toch? Maar hoeveel zijn de leerlingen bereid van zichzelf bloot te geven? Wat is de prijs die ze betalen voor een kleine kans op eeuwige roem? 

Het Laagland & Toneelgroep Maastricht maken met ‘App je even voor mij’ theater in de klas, in de sluwe verpakking van een gelikt verkooppraatje. Een moderne en snelle Faust-sage geschreven door Frans Pollux, met een digitale duivel in de vorm van een revolutionaire appbedenker. Confronterend en dicht op de huid gespeeld theater dat gegarandeerd beklijft en bevraagt. 

Thema’s
- Je grenzen leren kennen
- Belang van privacy
- Alles opzij zetten voor geld en roem
- Goed en kwaad

Educatiemateriaal
Bij deze voorstelling is de bijpassende app Instafame ontwikkeld. Met informatie over privacy en ludieke tips om rijk en beroemd worden, maar het biedt ook hulp voor het maken van een verslag. Deze app fungeert als leidraad bij het nagesprek. Met de app Instafame kunnen ze ook later in de klas aan de slag. 

Praktische info
Voorstelling + nagesprek binnen 1 lesuur.
Geschikt voor alle schooltypen en vanaf klas 3.
Kosten € 225 per voorstelling, bij meer dan 6 voorstellingen is een korting mogelijk.
Wij accepteren ook de CJP Cultuurkaart. 
Deze voorstelling is een coproductie met Toneelgroep Maastricht.

* i.v.m. eventuele extra corona-maatregelen bieden we de voorstelling onder voorbehoud aan. De reeks die in september/oktober gespeeld gaan worden kunnen verschoven worden naar voorjaar 2021. 

Boekingen & info via Mirjam Stam: mirjam@hetlaagland.nl of
06 42 91 88 40 . Kijk ook op www.toneelgroepmaastricht.nl