CINÉMA ROYAL
Een ode aan de mooiste bioscoop van Limburg
Leeftijd: 10-110 jaar
Duur: 105 minuten

Een feelgood theaterbelevenis voor iedereen vanaf 10 jaar

Een jongen met celluloid in zijn bloed en een spoorloos verdwenen kus. Een groot gevaar in de kelder, achthonderd nog niet afgewassen koffiekopjes en een directeur die op ontploffen staat. Hoe wordt een oude bioscoop elke dag weer omgetoverd tot een schitterend droompaleis?

In  Cinéma Royal  volgen we het vaste personeel van de bekendste bioscoop van Heerlen en omstreken. In de loop der jaren zijn ze één geworden met het meubilair. In De Royal zijn liefdes ontstaan, avonturen beleefd, heeft de oorlog gewoed en zijn vriendschappen verbroken en hersteld, zowel op het doek als achter de schermen. Ook daar kan de spanning soms hoog oplopen en achter de bar of in de filmkassa wordt aardig wat gedroomd en moed geput uit de karakters die ze kennen uit dierbare Hollywood blockbusters. Dag na dag wordt alles op alles gezet om de filmbezoeker de mooiste ervaring te geven. Maar ook dat gaat zeker niet altijd van een leien dakje… 

Ontdek verdiepingen waar je nog nooit eerder bent geweest. Zie doorkijkjes die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn. Verbaas je over verhalen die je blik zullen veranderen. Zo ‘backstage’ was je nog nooit. 

Schrijver Benny Lindelauf (winnaar Woutertje Pieterse Prijs) haalde verhalen op van verschillende bioscoopbezoekers van toen en nu om te verwerken in deze theatertekst. Het resultaat is een feelgood theaterbelevenis voor iedereen vanaf 10 jaar. Een ode aan dromen, aan de fantasie en natuurlijk ook aan de mooiste bioscoop van Limburg. Op haar vertrouwde plek, aan de voet van het kersverse Maankwartier, komen verleden en toekomst, jong en oud samen.

Regie:
Inez Derksen & Annelies van Wieringen

Tekst:
Benny Lindelauf

Spel:
Kiki van Aubel, Ilse Dorine, Raf Gielen, Quincy Grootjans, Ad van Iersel, Peter Schaap, Martijn van der Veen, Mandy Verboeket, Birk Driessen, Dannique Bonnie, Romy Martens, Rick Lambrix, Bas Opgenoorth, Dean Gulikers, Maud du Chatinier, Cheyenne Hendrikx, Meike Brouwers, Ilja Schoenmakers, Luuk Bellemakers, Stan Kemmeren en Harry Hovers. 

Vormgeving & kostuums:
Jorine van Beek
 

Componist 'Hie gebeurt nooits get':
Mark Putz