DE SAAISTE SCHOOLREIS UIT DE GESCHIEDENIS VAN HET UNIVERSUM
uit de geschiedenis van het universum!
Leeftijd: 12 tot 112 jaar
Duur: 50 minuten

Theater in de klas

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum loopt voor drie jongeren uit op een spannende road trip door the American Midwest. Een van hen verdwijnt op mysterieuze wijze. De twee anderen zijn de laatste die hem hebben gezien. Nog altijd knarst het stof van destijds tussen hun tanden. Want wat gebeurde er precies? Hoe goed kun je een ander kennen? En: hoeveel durf je van jezelf te laten zien?

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum is de opvolger van Dream On, de klassenvoorstelling van Het Laagland die in samenwerking met Toneelgroep Maastricht vorig seizoen meer dan 100 keer is gespeeld voor zo’n 2500 jongeren op Limburgse en ook Belgische scholen. Voorstelling in de klas speelt letterlijk dicht op de huid van jongeren. In het klaslokaal is ontsnappen niet mogelijk en dit levert intieme en indringende voorstellingen op. De acteurs gaan aansluitend aan de voorstelling in gesprek met de klas.

Thema’s: kwetsbaar durven te zijn en vertrouwen.

Een coproductie van Het Laagland & Toneelgroep Maastricht. Het Laagland & Toneelgroep Maastricht bouwen verder aan een bijzonder partnerschap: ze maken vanaf 2017 hun jongerenvoorstelling voor het voortgezet onderwijs in gezamenlijkheid. Deze klassenvoorstelling wordt door heel Limburg en Vlaanderen op school gespeeld. Voor de eerste editie bundelen TgM-huisschrijver Frans Pollux en Annelies van Wieringen, regisseur uit de Laagland-stal, hun creativiteit. Samen maken ze een muzikale klassenvoorstelling voor twee acteurs.

Boekingsinfo
Deze voorstelling kun je boeken in de klas op de middelbare school.
Voorstelling + nagesprek binnen 1 lesuur | Speelperiode: vanaf januari 2018 | Geschikt voor alle schooltypen en klassen | Kosten € 225 per voorstelling, bij meer dan 6 voorstellingen is een korting mogelijk | Contact: Mirjam Stam, 
mirjam@hetlaagland.nl, 046 400 7273 

Credits
Regie:   Annelies van Wieringen 
Spel & muziek:   Sebas van der Donk & Claire Hordijk
Tekst:   Frans Pollux
Dramaturgie:   Ludo Costongs
Muziek:   Jolle Roelofs
Kostuums:   Jorine van Beek
Productieleiding:   Frans Hendrickx
Beeld:   Joost Milde