HET KREEG NOG EEN STAARTJE...
Het Laagland speelt tijdens Theater Na De Dam 2019
Leeftijd: 12 tot 112 jaar
Duur: 50 minuten

Kaartverkoop start half april.

Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 30 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei speelt Het Laagland om 21:00 uur op een bijzondere locatie (die later bekend wordt gemaakt) een voorstelling in het kader van de Dodenherdenking.

Na de bevrijding van Limburg werd de Duitse grensgemeente Selfkant door Nederland geannexeerd als ‘schadevergoeding’ voor de oorlog. Een deel van de oorspronkelijke bewoners werd afgevoerd naar kamp Vught, de achterblijvers werden uit wraak verwaarloosd. Limburgse jongeren spelen dit zelden vertelde verhaal én het ultieme bewijs dat iedere historie, elke anekdote en ieder mens, twee kanten heeft.

Jongeren uit de regio Sittard-Geleen verdiepten zich onder leiding van theatermaker Hendrik Kegels in de herinneringen van mensen aan de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling: Het kreeg nog een staartje…

Credits

Concept & regie:
Hendrik Kegels

Spel:
Nina Cals, Femke Engelen, Vera Maspaitella, Bas Opgenoorth, Sanne Scheepers, Siebe Wiersma & Lucy Mattheij.

Productie & Publiciteit:
Het Laagland

Met dank aan:
Peer Boselie
Saartje Hoogland
Gemeente Sittard-Geleen