In het Zuiden...
Welke Limburger schuilt er in jou?
Leeftijd
10 tot 110 jaar
Duur
35 minuten
Bezoekers over:
Heel herkenbaar voor mij als Limburger, maar ook voor mijn niet-Limburgse vrouw. Superleuk. - Hans Gilissen

In het Zuiden ligt alles anders

Informatief en energiek theater, verrassend en verrijkend, gratis toegankelijk voor tienplussers, hun ouders, toeristen en passanten, voor iedereen dus. En, geloof ons, dit wordt geen saaie geschiedenisles, maar het gaat om het NU: welk puzzelstukje van Limburg past bij jou en welke Limburger schuilt er na 150 jaar in jou persoonlijk? Familievoorstelling in mobiele theatertruck waarin we 150 jaar Limburg vieren.

De theatermakers - allen met Limburgse roots -  betrekken iedereen vanaf de tienerleeftijd bij deze performance. Verhalen rond het ontstaan van Limburg gaan plots bruisen in de intieme mobiele theatertruck. Op straat, buiten de mobiele theatertruck, krijgt iedereen de kans zijn of haar eigen Limburgerschap onder de loep te nemen: bestaat de Limburger eigenlijk wel? Schuilt er iets Limburgs in het diepst van je ziel? En hoe dan?

Verleden, heden en toekomst passeren de revue. Theatermakers Nina Willems (1986) uit Heerlen en Mayke Roels (1990) uit Roermond hebben de boeiende ontstaansgeschiedenis van de provincie Limburg op speelse wijze tot leven gebracht.  Ze brengen een ode aan de diversiteit en buigzaamheid, omdat volgens hen daar nou echt de kracht van Limburg schuilt.

De acteurs

Credits
Concept, spel & regie:  Nina Willems, Mayke Roels
Coaching & eindregie:  Inèz Derksen
Tekst:  Annet Bremen
Enquête:  Merlijn Huntjens
Regie-advies:  Jip Vuik
Vormgeving & lichtontwerp:  Thierry Wilders
Techniek:  Carlo Lenssen

Een coproductie van Het Laagland & VIA ZUID. Mogelijk gemaakt door èn in opdracht van Provincie Limburg.

Ook super om te zien: