LIMBURGSE KERST: ZE HADDEN HUN SCHAAPJES GETELD
Dé voorbereiding op een hartverwarmende kerst
Leeftijd: 6 tot 106 jaar
Duur: 75 minuten

Een coproductie van philharmonie zuidnederland & Het Laagland

'De herdertjes lagen bij nachte, ze lagen bij nacht in het veld. Ze hielden zo trouwe de wachte, ze hadden hun schaapjes geteld.' Zo begint een van de meest gezongen kerstliedjes van Nederland. Maar er zijn maar weinig mensen die het verhaal kennen achter het lied. Dit is dát verhaal.

Heel lang geleden, in een koude decembernacht in de heuvels rond Bethlehem, maken we kennis met Gili die net als haar grote broers herder wil zijn. Maar ze laat per ongeluk haar lievelingsschaap uit de kudde ontsnappen. Krijgen haar broers dan toch gelijk dat meisjes te zwak en te zicht zijn om schapen te leiden?

In het pikkedonker gaat Gili op zoek naar haar lievelingsschaap. Ze kan maar beter niet verdwalen of in een ravijn vallen. En aan gevaarlijke wolven denkt ze maar liever helemaal niet. Nou is het punt met verdwalen dat je het pas doorhebt als het al is gebeurd. En dat een wolf in schaapskleren sneller zijn weg naar jou vindt dan je denkt.

Kinderboekenschrijver Benny Lindelauf, geboren in Sittard, verzon en vertelt dit familieverhaal, speciaal voor jullie. Je hoort gloednieuwe, hiervoor gecomponeerde muziek, gespeeld door philharmonie zuidnederland.

Als kers(t) op de taart is er na de pauze een sing-a-long met bekende kerstliedjes, zoals Jingle Bells en Oh Denneboom

Credits
Regie: Inez Derksen   
Tekst & verteller: Benny Lindelauf  
Dirigent: Sander Teepen  
Compositie: Mark Pütz  
Koor: Limburgse Koorschool Cantaerella  
Voorprogramma Sittard: diverse spelers van theaterwerkplaats Jong Laagland