RUIMTEREIS
Aanstekelijke kleuter-sciencefiction boordevol muziek
Leeftijd: 4 tot 104 jaar
Duur: 55 minuten
Koop tickets Kies een andere locatie

een verbluffende houtje-touwtje kleuter-sciencefiction voor iedereen die nog weet - óf juist vergeten is - hoeveel durf er nodig is om in slaap te vallen

Bedtijd. Tandenpoetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aanblijven? Kan dat in de ruimte? Hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … daar gaan ze!

Joris Erwich en Kyra Bououargane spelen en zingen met live gemaakte geluidseffecten deze ode aan verbeeldingskracht en moed. Een voorstelling vol gewichtloze dromen en buitenaardse humor die niemand onberoerd laat. 

“Mooie tekst, komisch en zeer herkenbaar,” typeerde Theaterkrant. “Aanstekelijke voorstelling,” kopte de vier-sterrenrecensie van de Volkskrant: “Het mooie aan deze voorstelling van schrijver Sanne Schuhmacher en regisseur Lennart Monaster is dat ze werkt op verschillende niveaus. Voor de allerkleinsten is er herkenbare slapstick in en om het kinderbed…..Voor de wat oudere broers of zussen is er het verhaal.”  

Regisseur Lennart Monaster: “Een ruimtereis maken, ik zou het niet durven, maar wat zou ik dát graag doen. Ik ben op m’n gelukkigst als ik dingen doe, die ik eigenlijk net niet durf. Bij mijn eigen jonge kinderen zie ik hoe ze leren durven. Dat gaat met rare bokkensprongen. Ik vind het fascinerend hoe dat werkt; waar komt moed vandaan? Hoe leer je jezelf onder de arm te nemen en het vertrouwen uit jezelf te halen om de sprong te wagen.”

Cast & Crew

Concept & regie: Lennart Monaster

Spel: Joris Erwich, n.t.b. 

Tekst: Sanne Schuhmacher

Compositie: Joris Erwich

Dramaturgie: Yentl van Stokkum

Decorontwerp: Douwe Hibma

Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij

Lichtontwerp: Wilfred Loopstra

Van de makers van