Spinder
Een kriebelige theaterthriller met échte insecten...
Leeftijd: 8 tot 108 jaar
Duur: 60 minuten

Spinder

Spinder is een fascinerende voorstelling waarin interessante biologische weetjes op een knappe manier worden verweven met het levensverhaal van Tille, zodat het publiek langzaam wordt meegezogen in een fascinerende wereld waarin insecten steeds meer op mensen lijken. Een unieke en spannende belevenis voor jong en oud, die je niet snel vergeet.

Voorstelling
Tille is een jongen bijna net als ieder ander kind: hij heeft een grote verzamelwoede. Alleen verzamelt Tille insecten. Bidsprinkhanen, wormen, wandelende bladeren en -takken, neushoornkevers... De tienjarige Tille heeft ze allemaal.

In de kelder heeft hij een laboratorium vol terraria en apparaten om gevaarlijke experimenten mee uit voeren. Jeppe, zijn broer, wil hem met zijn drumstel en gitaar verjagen uit de kelder. Maar dit laat Tille niet zomaar gebeuren. Met zijn insecten bedenkt hij een plan om Jeppe tegen te houden…

Coproductie
Het Laagland herneemt de voorstelling samen met Myriam van Gucht en Jellie Schippers. Sinds 2006 vormen ze het duo Schippers&VanGucht, en maakten samen talloze voorstellingen, waaronder Waterwolf (Tafel van Vijf), HUIS (Het Filiaal) en MIJN FAUST (eigen productie 2013). 7 jaar geleden produceerden ze de voorstelling ‘Spinder’ samen met Het Lab Utrecht, welke goed werd ontvangen. Zó goed dat auteur Simon van der Geest de theatertekst bewerkte tot een boek, die recentelijk de Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs won.

Spinder
Concept & regie:  Jellie Schippers
Tekst:  Simon van der Geest
Spel:  Lennart Monaster
Dramaturgie:  Ludo Costongs
Vormgeving:  Myriam van Gucht
Beeld:  Joost Milde