JORIS & DE DRAKENTEMMERS
Vurig muziektheater
Leeftijd: 8 tot 108 jaar
Duur: 70 minuten

Vurig muziektheater voor iedereen van 8 - 108 jaar

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS. Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die drakenstemmen in je hoofd die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.

Check deze voorstelling online op www.podiumkids.nl/thuis. 

THUISTHEATER: JORIS & DE DRAKENTEMMERS

THUISTHEATER: JORIS & DE DRAKENTEMMERS

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé..

Familievoorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel ouders als grote broers en zussen aanspreken. De enige voorwaarde is dat je minimaal 8 bent of ooit 8 bent geweest.

Regisseur Inèz Derksen over haar inspiratie voor deze voorstelling: 

”Voor mij is de drakenwereld een fantastische theatrale vertaling voor angst, die zich in je eigen hoofd nestelt. Angstdraken die  je met goedbedoelde raad willen beschermen, maar je juist klein houden, afremmen en je nooit voluit laten zijn wie je bent. Angst is een slechte raadgever. Juist nu de wereld om ons heen zo in beweging is. Meer dan ooit is dit het moment om alle onzekerheid met elkaar om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Hét moment om de draak, die ons ervan weerhoudt  te doen wat we het liefste willen doen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur. Deze groep veelzijdige Laaglandacteurs gaat ervoor zorgen dat jullie het theater verlaten met aangewakkerde vlammetjes.”

Zapp Theaterprijs 2017 gewonnen!
JORIS & DE DRAKENTEMMERS heeft de Zapp Theaterprijs 2017 gewonnen. Daarmee is de voorstelling door het publiek en een kinderjury uitgekozen tot beste jeugdtheatervoorstelling van Nederland in dat jaar. 

Lees het juryrapport en meer recensies van de pers en bezoekers.

Cast & Crew
Concept & regie:     Inèz Derksen
Spel & muziek:     Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Dramaturgie:     Ludo Costongs
Muzikale leiding:     Joris Erwich
Vormgeving:     Bas Zuyderland
Kostuums:     Jorine van Beek, Verdieping3, Inez Coonen
Lichtontwerp:     Sander Salden
Regie-advies:     Annelies van Wieringen
Techniek:     Roger Foxius & Thierry Wilders
Beeld:     Gregor Ramaekers (cover), Joost Milde (scènefoto's)
Met dank aan:     Freek den Hartogh
Ook super om te zien