WIL JE EEN SNOEPJE?
Een poëtische handreiking om niet te verdwijnen
Leeftijd: 10-110 jaar
Duur: 60 minuten

Terug in oktober 2022!

"Als een vreemde je vraagt of je een snoepje wilt...wat doe je dan?"

Zomaar drie meisjes op een bankje. Het is vakantie en er gebeurt helemaal niets. Totdat een van hen zegt: "Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil… wat doe je dan?"

De voorstelling snijdt zorgvuldig en met lichtheid aan waar zeker door de actualiteit iedereen over nadenkt, volwassenen niet graag over praten, maar kinderen wel volop over fantaseren: de angst om meegenomen te worden. Een theatrale handreiking aan kinderen en ouders om het daar juist wél over te hebben.

Schrijver Annet Bremen was acht toen Julie en Melissa werden ontvoerd. Meisjes even oud als zij. Die zomer schreef ze in haar dagboek: “Vandaag hebben we een fietstocht met de klas. Ik mag niet mee, want mijn moeder vindt het te gevaarlijk.” Pas jaren later besefte Annet hoe de angst van toen er nog steeds was en wist ze wat ze wilde: daarover een stuk schrijven, en de angst ontmantelen.

Als er één regisseur uit de voeten kan met een dergelijk zwaar thema, dan is het Belle van Heerikhuizen. Eerder maakte zij met dezelfde speelsheid en poëzie geslaagde voorstellingen over moeilijke onderwerpen: Sweet Sixteen (over zelfdoding) en De wereld & Ko (over het verlies van een ouder).

Cast & Crew

Concept & tekst: Annet Bremen
Regie: Belle van Heerikhuizen
Spel, zang en dans: Jennifer Welts, Adina Macpherson, Marie-Mae van Zuilen.
Dramaturgie: Ludo Costongs
Beeld: Hanneke Wetzer