Wil je een snoepje?
Een poëtische handleiding om niet te verdwijnen
Leeftijd
10-110 jaar
Duur
60 minuten
Bezoekers over:
Deze voorstelling gaat nog in première. - Nog geen recensies beschikbaar
vr
26 feb 2021

19:30, Schouwburg De Domijnen
Sittard (try-out)

Ticket kopen
za
27 feb 2021

19:00, Schouwburg De Domijnen
Sittard (première)

Ticket kopen
vr
5 mrt 2021

19.30, De Krakeling
Amsterdam

Ticket kopen
Koop tickets
Kies een andere locatie:

"Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil… wat doe je dan?"

Zomaar drie meisjes op een bankje. Het is vakantie en er gebeurt helemaal niets. Totdat een van hen zegt: "Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil… wat doe je dan?"

De voorstelling snijdt aan waar iedereen weleens over nadenkt, maar niemand graag over praat: de angst om meegenomen te worden. Het is een uitnodiging aan kinderen en ouders om het daar juist wél over te hebben. Wil je een snoepje? is een poëtische handleiding om niet te verdwijnen, maar juist dapper te verschijnen. 

Schrijver Annet Bremen was acht toen Julie en Melissa werden ontvoerd. Meisjes even oud als zij. Die zomer schreef ze in haar dagboek: “Vandaag hebben we een fietstocht met de klas. Ik mag niet mee, want mijn moeder vindt het te gevaarlijk.” Pas jaren later besefte Annet hoe de angst van toen er nog steeds was en wist ze wat ze wilde: daarover een stuk schrijven, en de angst ontmantelen.

Als er één regisseur uit de voeten kan met een dergelijk zwaar thema, dan is het Belle van Heerikhuizen. Eerder maakte zij met dezelfde speelsheid en poëzie geslaagde voorstellingen over moeilijke onderwerpen: Sweet Sixteen (over zelfdoding) en De wereld & Ko (over het verlies van een ouder).

Cast & Crew

Concept & tekst: Annet Bremen
Regie: Belle van Heerikhuizen
Spel, zang en dans: Joke Emmers, Jennifer Welts e.a.
Dramaturgie: Ludo Costongs
Beeld: Hanneke Wetzer

Ook super om te zien: