En dan is het klaar...

Laatste voorstellingen 'Boel Gevoel' en 'Wil je een snoepje?'

27-11-2022
Vandaag vinden de laatste speelbeurten van onze voorstellingen 'Boel Gevoel' (4+) en 'Wil je een snoepje?' (10+) plaats. 'Boel Gevoel' is te zien in Stadstheater Arnhem, 'Wil je een snoepje?' in Stadsschouwburg Utrecht. Twee mooie tours waarin onze bezoekers, van jong tot oud, leerden vertrouwen op hun gevoel op een grappige, emotionele en soms spannende manier.

Boel Gevoel

Boel Gevoel was een feest voor zowel ouders als kinderen die bibberden met de bange panda, meehuilden met de droevige appel en speurden met het vergrootglas. Naast meezingen en meedansen losten de lachebalkies en huilebekkies in de zaal samen met Elia en Nora het mysterie rondom hun droevige juf op en leerden ze tegelijkertijd dat je soms je gevoelens even de vrije loop mag laten gaan. 

"Een leerzame maandagochtend in de kleuterklas", zo noemde Sander Janssens de voorstelling in zijn recensie in de Theaterkrant. "Halverwege Boel Gevoel geeft een uit de kluiten gewassen appel een huilconcert waar wolven jaloers op zouden zijn. Er is ook een verlegen panda die bedremmeld een dansje doet, een nurkse prullenbak die er klaar mee is dat-ie alles altijd maar moet slikken, een vulkaan waarin het borrelt vanbinnen en een zwaarmoedige wolk die dreigend in de lucht hangt. Het zijn de weggestopte emoties die zich hun weg het klaslokaal in hebben gebaand." De volledige recensie is te lezen op de website van de Theaterkrant

Op onze website kun je de mooiste scènefoto's, de leukste liedjes en een gezellige knutselopdracht vinden.

Wil je een snoepje? 

Wil je een snoepje? sneed zorgvuldig en met lichtheid een onderwerp aan waar zeker door de actualiteit iedereen over nadenkt, volwassenen niet graag over praten, maar kinderen wel volop over fantaseren: de angst om meegenomen te worden. Dit stuk gaf zowel kinderen als ouders een theatrale handreiking om het juist wél over dit onderwerp te hebben. Schrijfster Annet Bremen verscheen op zaterdag 22 oktober in L1 Cultuurcafé om te vertellen over het stuk en haar schrijfinspiratie, maar ook over de positieve reacties die zij mocht ontvangen. Ouders vertelden haar dat zij Wil je een snoepje? een fijne handreiking vonden om in gesprek te gaan over de angst om meegenomen te worden. Kinderen kregen het gevoel nu te weten wat ze in een dergelijke situatie moeten doen. Het interview is te beluisteren op de website van L1 (tussen 11:05 en 15:02 minuten).

Marijn Lems schreef naar aanleiding van de première op 28 oktober in De Krakeling in Amsterdam een recensie in de Theaterkrant. Daarin omschreef hij de chemie tussen actrices Marie-Mae van Zuilen, Adina Macpherson en Jennifer Welts als geweldig. Het volledige artikel kun je lezen op de website van de Theaterkrant. De kers op de taart was de vijfsterren recensie die het stuk kreeg van Vincent Kouters in De Volkskrant. "Het knappe is hoe de makers de drie meisjes laten balanceren op allerlei grenzen. Ze zijn kwetsbaar en strijdlustig, ze zijn speels en soms vroegwijs." De volledige recensie is te lezen op de website van De Volkskrant
Op onze website kun je de mooiste scènefoto's bekijken.