Het Laagland presenteert veelzijdige theatermix

Seizoen 2019-2020

15-05-2019
In het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 presenteert het Laagland een speelse mix van theater, dans en muziek. De veelzijdige voorstellingen, die vanaf september 2019 in het theater te zien zijn, komen tot stand door slimme partnerships met diverse collegagezelschappen.

Het Laagland start het seizoen 2019-2020 met ´Vreemde Eend´, een samenwerking met SALLY Dansgezelschap Maastricht en daardoor een unieke mix van theater en dans. Na de première in Sittard op zaterdag 21 september toert deze voorstelling (4+) door heel Nederland. Inez Derksen, artistiek leider en regisseur van Het Laagland: “De kans om dans te mixen met theater, ervaar ik als een inspirerende speeltuin. Samen met SALLY-choreograaf Stefan Ernst brengen we een verhaal over de impact van elkaar buitensluiten door angst voor het vreemde en het onbekende, die het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid. Ik kijk ernaar uit dit verhaal, en alle andere verhalen die we in petto hebben, komend seizoen te delen met ons jonge publiek én hun ouders.”

De volgende tourneeproductie van Het Laagland is ´Kanonnenvoer´, een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten en pannen, in regie van Lennart Monaster. Deze 8+ voorstelling is gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’ (winnaar Gouden Lijst). ‘Kanonnenvoer’ gaat op zaterdag 1 februari 2020 in Sittard in première.

Volop samenwerking
Voor de middelbare scholen in Nederlands en Belgisch Limburg maakt Het Laagland samen met Toneelgroep Maastricht een moderne en snelle Faust-sage, geschreven door Frans Pollux: ´App je even voor mij?’. De voorstelling wordt in de klas gespeeld en gaat over de privacy van de leerlingen: hoeveel geef je weg over jezelf op internet? Op het internationale speelveld gaat artistiek leider en regisseur Inez Derksen een nieuwe Duitse voorstelling maken in Frankfurt: ‘Mama´s Helikopter’, die in maart 2020 in Frankfurt in première gaat. Daarnaast versterkt Inez Derksen als sparringpartner en adviseur de productie ‘De Geheime Tuin’ van Toneelgroep Maastricht. Deze voorstelling (7+) toert in mei en juni 2020 door Nederland.

Zuid-Limburg
In Sittard en Maastricht kan het publiek in december 2019 een hartverwarmende kerst beleven bij de ´Limburgse Kerst: Ze hadden hun schaapjes geteld´. Deze voorstelling (6+) wordt samen met philharmonie zuidnederland gemaakt. Hierbij vertelt de bekende kinderboekenschrijver Benny Lindelauf zijn sfeervolle familieverhaal, op de prachtige muziek uitgevoerd door philharmonie zuidnederland. Vervolgens kan het publiek naar hartenlust meezingen met de ons allemaal bekende kerstliederen.

In Geleen staat het project ´Wijkzone´ op het programma: Drie jonge theatermakers spelen de voorstelling ´Het meisje en het water´ en gaan in gesprek met buurtbewoners om persoonlijke verhalen op te halen. Ook komt er een vervolg op het succesvolle Familiefestival tijdens het Nationaal Theaterweekend op zondag 26 januari 2020 in samenwerking met Schouwburg De Domijnen.

De seizoensbrochure 2019-2020 van Het Laagland is hier te downloaden.

Wil je de seizoensbrochure van Het Laagland graag in de brievenbus ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@hetlaagland.nl.