JORIS & DE DRAKENTEMMERS WINT DE ZAPP THEATERPRIJS

Beste jeugdvoorstelling van Nederland

09-09-2017
JORIS & DE DRAKENTEMMERS van theatergezelschap Het Laagland is door het publiek uitgeroepen tot de beste jeugdvoorstelling van Nederland. Vandaag ontvingen de acteurs in een live tv-uitzending bij Zapplive op NPO3 de Zapp Theaterprijs 2017. De voorstelling is wegens succes vanaf januari 2018 weer in de theaters te zien.

De Zapp Theaterprijs is dé publieksprijs voor jeugd- en familievoorstellingen in Nederland. Een negenkoppige Zapp Kinderjury koos uit de vijf genomineerde voorstellingen JORIS & DE DRAKENTEMMERS als winnaar.

Uit het lovende juryrapport:  “De Kinderjury raakt niet uitgepraat over deze voorstelling. Want wat was er veel te zien! Er stonden vijf mensen op het podium die allemaal hun eigen draak hadden. Kleine draken, grote draken, allemaal met hun eigen geluid. (…) Vanwege de originele manier van spelen en vertellen, het mooie en fantasierijke verhaal, het slimme decor, de geweldige muziek en vooral de bijzondere boodschap van de voorstelling, bekroont de Kinderjury met veel plezier JORIS & DE DRAKENTEMMERS tot winnaar van de Zapp Theaterprijs 2017.”

Inèz Derksen, regisseur van de voorstelling en Artistiek Directeur van Het Laagland, is vurig enthousiast: “De ZAPPprijs getemd met ons eigen drakentemmersvuur…hoe mooi is dat? Heel trots ben ik. Wéér genomineerd en nu ook gewonnen! Samen met onze acteurs hebben we kinderen en volwassenen zo persoonlijk mogelijk meegenomen in de spannende materie van angstdraken en onderdrukkende stemmen in ieders hoofd. Dat het publiek dat zo herkent en op deze wijze ook beloont is goud waard voor moedige volgende stappen als theatermakers. En we spelen nog door!”

Hier vind je meer over JORIS & DE DRAKENTEMMERS.

Succesreprise
JORIS & DE DRAKENTEMMERS is van januari t/m mei 2018 weer door Nederland en België te zien.  Ook speelt de voorstelling op uitnodiging een aantal keren in Frankrijk, op het theaterfestival Scènes d’Europe in Reims.