Theater voor de allerkleinsten op tournee

'WOOSH' (1,5+) en 'Vreemde Eend' (4+)

22-09-2020
Op 27 september gaan we weer op tournee door Nederland en België. Twee voorstellingen zijn met een aantal kleine aanpassingen coronaproof gemaakt: WOOSH! (1,5+) en Vreemde Eend (4+).

Vreemde Eend, een speelse mix van dans en theater in samenwerking met SALLY Dansgezelschap Maastricht, gaat in de succesverlenging vanaf 27 september. Met WOOSH!, te zien vanaf 2 oktober, maakt Het Laagland voor het eerst theater voor dreumesen en peuters, van 1,5 tot en met 3 jaar.

WOOSH!
WOOSH! is een eerste adembenemende kennismaking met theater. Theatermakers Karlijn Hamer en Bram van Helden nemen je mee in een wondere wereld gemaakt van…niets. Je ziet het niet, maar het is er wel. Met kleine bewegingen, een beetje lucht en nieuwsgierig makende geluiden roepen de acteurs met pure eenvoud de volle verwondering op bij de allerkleinsten én hun ouders.

Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen Karlijn en Bram elkaar uit. Het vergt hun opperste concentratie om de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Karlijn en Bram houden hun adem in, maar de adem wil eruit: via een zucht en een bries naar een stem en een lied. En ineens … komt de wereld in beweging. Met lucht om naar te kijken én te luisteren.

Na afloop worden de kinderen samen met hun eigen (groot)ouders op speelse wijze uitgenodigd tot een kleine, zintuigelijke activiteit, geïnspireerd op de voorstelling. Uiteraard veilig en geheel coronaproof. De voorstelling duurt 20 minuten, de na-activiteit ca. 15 minuten.

De eerste voorstelling is op vrijdag 2 oktober om 10:30 in Schouwburg De Domijnen te Sittard en toert daarna tot en met november 2020 langs diverse locaties. De officiële première is op zaterdag 24 oktober op Festival Twee Turven Hoog in Almere. De coaching en eindregie van de voorstelling is in handen van Inez Derksen.
> Lees hier meer over WOOSH!


Vreemde Eend
Vreemde Eend was in het najaar van 2019 te zien door heel Nederland en België en keert terug voor een succesverlenging.  De Theaterkrant schreef: “Behalve een mogelijke aanleiding voor een goed gesprek met je kind, is Vreemde Eend ook gewoon een plezier om naar te kijken.”

De voorstelling is een actueel verhaal, verpakt in een speelse mix van dans en theater, in een bijzondere samenwerking tussen SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland. Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

De familievoorstelling (4-104 jaar) is 27 september voor het eerst weer te zien in Theaters Tilburg, en is daarna nog tot en met eind november te zien door heel Nederland, waaronder op zondag 4 oktober om 14:30 in Schouwburg De Domijnen Sittard. Vreemd Eend wordt gespeeld door Patrizio Bucci, Luis Ricardo Pedraza Cedrón & Aafke Buringh, onder regie en choreografie van Stefan Ernst en Inez Derksen.
> Lees hier meer over Vreemde Eend