'Zujerleech' krijgt speciale online versie

Het Laagland blijft even thuis

21-10-2020
Het Laagland heeft besloten de reprise van de succesvoorstelling 'Zujerleech' niet zoals gepland te spelen. We kiezen ervoor dit regionale familieverhaal in een speciale online versie te delen met alle betrokkenen en andere geïnteresseerden binnen en buiten de regio. In overleg met Schouwburg De Domijnen wordt gezocht naar een alternatieve periode in 2021 om deze succesvoorstelling alsnog op het podium te brengen. Deze beslissing valt samen met onze keuze om in de huidige periode van aangescherpte covid19-maatregelen zo min mogelijk te reizen.

Geplande voorstellingen van Vreemde Eend (in coproductie met SALLY Dansgezelschap Maastricht) zijn, daar waar podia niet al de beslissing hadden genomen om tijdelijk te sluiten, geannuleerd t/m 10 november aanstaande. Speelbeurten van de peutervoorstelling WOOSH! zijn verplaatst naar begin 2021. “We respecteren het dat er ook podia en collega-gezelschappen zijn die juist wél live actief blijven. Dit was voor ons geen eenvoudige keuze en uiteraard zijn ook wij gevoelig voor het argument dat theater in deze tijden hoop en afleiding kan brengen. Maar na zorgvuldige afweging is deze pas op de plaats voor ons nu de juiste beslissing. Dit brengt ook rust na een lange periode waarin ons team al gezelschapsbreed meermaals zeer flexibel heeft moeten meebewegen.”, aldus algemeen directeur Simone Mager. 

Gratis online voorstelling
Omdat Zujerleech juist gaat over veerkracht en over hoe een grote gebeurtenis je niet klein kan krijgen, willen we dit verhaal op een alternatieve manier delen met het regionale publiek én alle andere geïnteresseerden buiten de regio, van 10 tot 110 jaar. Deze generatie-overstijgende dialectvoorstelling uit 2015 speelt zich immers af tegen de achtergrond van de DSM-ramp van 1975. Vandaar dat de reprise nu 5 jaar later weer in de maand november stond gepland. De online voorstelling wordt door de oorspronkelijke cast live gespeeld en gestreamd op de weekendavonden 6, 7, 13 en 14 november om 19:30 uur en zondagmiddag 8 en 15 november om 14:30 uur .

We hopen, in samenwerking met de podia waar de live voorstelling gepland stond (De Domijnen & Parkstad Limburg Theaters), een groter publiek te bereiken dan met de huidige beperking van 30 mensen per zaal mogelijk zou zijn. De online voorstelling wordt gratis aangeboden, zodat iedereen thuis vanaf de bank Zujerleech kan meemaken. Na afloop van elke online voorstelling vindt een nagesprek plaats met cast en crew zodat er zoals gebruikelijk bij Het Laagland na afloop toch ontmoeting en uitwisseling kan plaatsvinden.

Reserveren
Aanmelden voor de online versie van Zujerleech kan eenvoudig via deze link. Kaarthouders ontvangen zo spoedig mogelijk bericht via Schouwburg De Domijnen of Parkstad Limburg Theaters.