Theater in de trailer

OUR LIFE IN COLOR
De nieuwe seksuele voorlichting
1 maart t/m 28 mei 2021
vanaf klas 2

Deze voorstelling is ook een goede aanvulling bij de lesstof biologie en maatschappijleer. 

Theatermakers Mees en Anoek kwamen erachter dat zij, en iedereen die zij kennen, nooit een seksuele voorlichting hebben gehad die hen goed heeft voorbereid op de praktijk. Zo ontstond het idee voor deze voorstelling over seksuele diversiteit. Recent onderzoek toonde bovendien aan dat jongeren ontevreden zijn over de seksuele voorlichting die ze op school krijgen. Ze missen informatie over seksualiteit buiten de ‘hetero-norm', gender diversiteit en over hoe je met elkaar omgaat in een relatie of tijdens seks.

De afgelopen tijd verdiepten Mees en Anoek zich in de wondere wereld van seksualiteit in de breedste zin van het woord. Om meer kennis en ervaring op te doen struinden ze het internet af naar nieuwe termen en voerden ze eindeloos gesprekken over intimiteit met vrienden, familie en lichtelijk overrompelde voorbijgangers. 

Aan de hand van hun persoonlijke verhalen nemen Mees en Anoek de leerlingen mee in hun zoektocht naar seksuele diversiteit. Een positieve, eerlijke en intieme voorstelling die via verschillende invalshoeken licht schijnt op seksualiteit, wat zowel een informatief als verrijkend effect heeft. ‘Our life in color’ is voor iedereen die nog geen complete seksuele voorlichting heeft gehad. 

Bekijk hier de teaser. 

Thema’s

  • seksuele diversiteit
  • nadruk op gevoelens
  • omgaan met grenzen
  • wie ben ik?

Bekijk hier het interview met Anoek en Mees over de voorstelling. 

Educatiemateriaal
Na afloop van de voorstelling krijgt de docent lesmateriaal mee. Dit materiaal bestaat uit doosjes met kaarten over de onderwerpen gender en seksualiteit. Tijdens het spel delen leerlingen zich op in groepjes en mogen ze om de beurt een vraag voorlezen en beantwoorden. De rest van de groep wordt aangemoedigd om te luisteren zonder een oordeel te geven. Met het lesmateriaal streven we ernaar om onderwerpen als gender en seksuele diversiteit - ook na de voorstelling - op een open en speelse manier bespreekbaar te maken. 

Praktische info
Duur voorstelling: 45 minuten (nagesprek is mogelijk op aanvraag)  Speelperiode: 1 maart t/m 28 mei 2021*.  
Geschikt: vanaf klas 2 en voor alle schooltypen.
Kosten € 450 per voorstelling (2 klassen tegelijkertijd), bij meer dan 4 voorstellingen is een korting mogelijk.
Deze voorstelling is een coproductie met VIA Zuid, Podium Bloos en Toneelgroep Maastricht

Boekingen en info via Mirjam Stam: mirjam@hetlaagland.nl of
06 42 91 88 40. Kijk ook op www.toneelgroepmaastricht.nl 

*i.v.m. eventuele corona-maatregelen bieden we de voorstelling onder voorbehoud aan. In overleg regelen we een veilig en passend alternatief.