App je even voor mij?
Een coproductie van Toneelgroep Maastricht & Het Laagland
Leeftijd
14 tot 114 jaar
Duur
45 minuten
Bezoekers over:
"Ik ging er helemaal in mee en op het einde dacht ik pas: shit, het had echt een diepe betekenis." (over 'De Saaiste Schoolreis uit de geschiedenis van het universum', de vorige theater-in-de-klas voorstelling) - Mara (middelbare scholier)

Hoe.ver.ga.jij?

Een coproductie van Toneelgroep Maastricht en Het Laagland, te zien vanaf 21 oktober 2019.

Limburgse middelbare scholieren zijn getuige van een primeur. De presentatie van een nieuwe spraakmakende app die zij - en zij - alleen mogen uittesten. Lucky bastards! De app biedt hun een simpele mogelijkheid om heel snel rijk te worden. Daar zijn alleen even wat privégegevens voor nodig én de bereidheid iets uit je persoonlijk leven online te delen. Geen probleem, toch? Maar hoeveel ben je bereid van jezelf bloot te geven? Wat is de prijs die je betaalt voor een kleine kans op eeuwige roem?

App je even voor mij? is theater in de klas, sluw verpakt als verkooppraatje. Het Laagland & Toneelgroep Maastricht presenteren een moderne en snelle Faust-sage, met een digitale duivel in de vorm van een revolutionaire appbedenker. Confronterend en dicht op de huid gespeeld theater dat gegarandeerd beklijft en bevraagt. 

De acteurs

Cast & Crew
Concept & tekst: Frans Pollux   
Regie: Inez Derksen & Michel Sluysmans  
Spel: Kiki van Aubel & Sebas van der Donk  
Kostuums: Jorine van Beek   
Beeld: Joost Milde  

 

Ook super om te zien: