Met Zonder Ballen Bonusmateriaal

Welkom bij het bonusmateriaal!

Een schatkamer aan verzameld materiaal, door trans zoon Flip Zonne Zuijderland en zijn moeder Inez Derksen hoogstpersoonlijk geselecteerd; voor iedereen die er nog meer van wil weten en misschien een extra beetje voeding voor de ziel kan gebruiken. 

> Check hier of/wanneer de voorstelling Met Zonder Ballen speelt in 2022.

Het materiaal is gecategoriseerd in drie rubrieken: 
MUST SEE & HEAR (TV-series, documentaires, YouTubeclips, radio- en tv-interviews),
MUST READ (Interviews, artikelen, vanuit zowel transgenders als ouders-perspectief) en
MUST FOLLOW (De meest inspirerende organisaties, personen en rolmodellen, gevolgd door Flip én/of Inez.) 

Daarnaast vind je onderin deze pagina bij IN DE PERS een verzameling persmomenten, waarin moeder en zoon zelf te zien of te horen waren (interviews etc.).

In de pers

Flip en Inez waren zelf met enige regelmaat te gast voor interviews op televisie, radio en in de kranten. Hieronder een verzameling van dat materiaal. 

Pridetalk #1 (AVROTROS)
Inez en Flip in gesprek met elkaar voor het programma Pride Talk. De YouTube-versie is 15 minuten, de complete variant is te beluisteren in de radioversie van NPO Radio 3. 

Pridetalk #2 (Radio NPO 3 Podcast)
Uitgebreide versie van het gesprek tussen Flip en Inez (30 minuten). Beluister het gesprek via de website van NPO Radio 3

Inez en Flip bij L1
Aan de vooravond van de première werden Inez en Flip geïnterviewd in het programma Limburg Centraal op de regionale TV-zender L1. 

Interview Vruchtbare Aarde (Herfst 2021)

Dit magazine, met een uitgebreid interview van meerdere pagina's, is na te bestellen voor slechts €4,95 via deze link.

Interview VROUW (Lente 2021)

Een interview met zowel moeder, vader als zoon. Helaas niet na te bestellen. 

Inez en Flip over Met Zonder Ballen de film in De Limburger (Lente 2023) 

Lees het volledige interview op de website van De Limburger

Inez en Flip over Met Zonder Ballen de film in Villa VdB op Radio NPO 1 (Lente 2023)

Beluister het volledige interview op de website van NPO Radio 1.

RECENSIES

DE LIMBURGER:

'MET ZONDER BALLEN': TONEELSTUK OVER TRANSITIE ZOON'- 4 STERREN

“Door hun persoonlijke verhaal te delen, raken Inez en Flip beslist een snaar bij andere ouders en jongeren die bezig zijn met gender en identiteit. Maar laat er geen twijfel over bestaan dat dit ook een universeel verhaal is dat veel ouders en (puber)kinderen herkennen. Uiteindelijk gaat het over mensen die worstelen met hun emoties.”

 

SCÈNES: 

'LIEFDEVOL VERHAAL VAN TRANSZOON EN MOEDER' - 5 STERREN

"In het midden staan twee stoelen aan weerszijden van een klein tafeltje, met daarop een thermoskan thee en twee kopjes. De geijkte setting van de vroegere ‘gesprekken over gevoelens’ in huize Zuijderland-Derksen.…..Met oude foto’s, verhalen van vroeger die met snelheid en humor worden verteld, intieme dagboekfragmenten van moeder waarin ze haar onbegrip en frustraties deelt en de fijne chemie van moeder en zoon, brengen de twee het boeiende verhaal over van machteloosheid en acceptatie (moeder) en ontdekken wie je bent (zoon). Tegelijkertijd brengt Met Zonder Ballen veel informatie over gender voor een waarschijnlijk veelal onwetend, maar geïnteresseerd publiek. De voorstelling is vooral een mooi huiskamerbezoek bij een liefdevol gezin met een interessant verhaal dat door veel mensen zou moeten worden gehoord."
> klik hier om de hele recensie te lezen.

GAYKRANT:

'EEN VOORSTELLING DIE JE ONDER DE HUID KRUIPT' 

“In deze voorstelling zijn we getuige van twee innerlijke conflicten: dat van de zoon en dat van de moeder. En ook al zijn deze tamelijk specifiek, door beiden te laten zien overstijgt de voorstelling het privéverhaal en wordt het herkenbaar en invoelbaar voor een breed publiek. En door deze balanceer-act krijgt Met Zonder Ballen een brede urgentie.”
> Klik hier om de hele recensie te lezen