DE KLEINE COWBOY
Een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten
Leeftijd: 4 tot 104 jaar
Duur: 55 minuten

Voor cowboys en bandieten van 4 tot 104 jaar

De makers van de prijswinnende 'Bezoek voor Beer' presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten van 4 tot 104 jaar. Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. Zijn naam is Boy. En Boy heeft één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan.  

Zo begint het avontuur van Boy en Cow. Grasland verandert in woestijnzand. Auto’s verdwijnen, postkoetsen verschijnen en hier en daar galoppeert een bankovervaller voorbij. Boy komt in het Wildste Westen terecht en ontmoet daar de meest vreemde figuren...

De Kleine Cowboy is een ode aan de verbeelding, waarbij zelfgemaakte geluiden je naar een snikhete woestijn brengen, zonder dat er een zandkorreltje aan te pas komt. 

Recensie Dagblad De Limburger, ****
Alle ruimte voor de fantasie in het wilde westen 
"... een uiterst amusant en intrigerend uurtje theater. Alleen al vanwege het fantasierijke spel met een tiental metalen schragen, die onder de handen van de acteurs moeiteloos in de complete veestapel van een boerderij veranderen, daarna in een trein, een galopperend paard, een saloon, een tent... En vanwege de soundmachine, die een windvaantje levensecht piepend heen en weer laat wiegen in de avondbries, en een mals regenbuitje bijna op de huid voelbaar maakt."
02.10.2017

Lees meer recensies van vakmedia en reacties uit het publiek.

VIDEO'S:
De Kleine Cowboy in 1,5 minuut: 


Officiële Trailer:


Regisseur Lennart Monaster over zijn inspiratie voor de voorstelling:

Cast & crew
Concept & regie:  Lennart Monaster
Spel:  Gijs Nollen, Folmer Overdiep
Dramaturgie:  Ludo Costongs
Muziek en geluidsontwerp:  Joris Erwich
Vormgeving:  Douwe Hibma
Kostuums:  Liesje Knobel
Lichtontwerp:  Sander Salden
Regie-assistentie:  Celine Daemen
Techniek:  Roger Foxius
Beeld:  Gregor Ramaekers (cover), Joost Milde (scènefoto's)

Technische lijst
Lichtplan