Ontmoetingspagina

Maak kennis met alle makers die op dit moment in Geleen-Zuid te vinden zijn. 

Lobke Houkes

Lobke studeerde decor- en kostuumontwerp aan de Toneelacademie van Maastricht en behaalde daarna haar diploma als docent beeldende kunst. Momenteel rondt zij haar master kunsteducatie af. In haar afstudeerproject onderzoekt ze hoe je in co-creatie samen visuele verhalen kunt vertellen. Een expertise die ze wil inzetten in de wijk. Verder geeft ze kunstworkshops bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond, is ze educatiemedewerker en vormgever bij Opera Zuid, maakt ze haar eigen voorstellingen en is ze illustrator. Ze werkt graag met kinderen omdat ze altijd geïnspireerd raakt door hun verwondering en fantasie.

Noah Janssen

Noah studeerde regie aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij is theatermaker, acteur, coacht andere makers en geeft les aan de Amsterdamse jeugdtheaterschool. Noah woont momenteel in Amsterdam, maar komt uit het Limburgse Echt. Hij merkt dat er veel verhalen in Limburg te vinden zijn die nu nog niet verteld worden. Met dit gegeven wil hij werken in Geleen-Zuid. De bewoners zullen samen met hem met hun handen werken. Maar eerst komt hij graag langs met een stukje vlaai om rustig kennis te maken.

Noa Zelen Nacken

Noa studeerde Fashion design aan het Koning Willem I College in Den Bosch en rondde recent de vooropleiding voor de kunstacademie af. Tijdens haar studie in Den Bosch liep ze stage bij kostuumontwerpster Sanne Puijk. Samen met Sanne gaf Noa workshops aan kinderen en jongeren in de AZC’s van Heerlen en Budel. Gericht op fantasie en verbeelding maakten ze, bijvoorbeeld, werkjes van vilt of bedachten hun eigen kostuums. Dat werk zet Noa voort bij ZuidZone. Vanaf mei is ze namelijk samen met Mayke Roels te vinden op basisschool Reuzepas in Geleen-Zuid. Daar gaan ze met de leerlingen aan de slag met het thema thuis in verschillende theaterworkshops. Daarnaast loopt Noa mee met makers Noah en Lobke en helpt hen bij de beeldende en praktische uitvoering van hun project. Samen brengen zij het verhaal van de schoenen uit de wijk tot leven, om zo de verhalen van de mens daarachter te verzamelen. De komende weken is Noa dan ook te vinden in de Wappertuin. Aarzel niet om je verhaal met haar te delen!

Renée Aerts

Renée is geen vreemde voor Het Laagland, en ook niet voor ZuidZone. Tot haar achttiende speelde ze namelijk bij Jong Laaglang. Daarna volgde ze een theateropleiding in Rotterdam aan Albeda. Vervolgens volgde ze een vooropleiding bij Zone 1380 en startte ze met de opleiding Cabaret in Den Bosch. Na een jaar besloot Renée om toch aan het werk te gaan. Door VIA ZUID kwam ze bij ZuidZone terecht, waar ze in december stage liep bij Talla. Ze vond het geweldig om onderdeel te zijn van Hier brandt NOG altijd licht vanwege de manier van werken: samen met de mensen uit de wijk aan de slag gaan en écht kijken naar de verhalen die zij willen vertellen. Zo ontstond de wens om bij ZuidZone actief te blijven. Nu is Renée ondersteunend maker en loopt ze mee met Noah en Lobke. Zo helpt ze bij de praktische uitvoering van de projecten en verzamelt ze met Noah verhalen uit de wijk. In april startte Renée ook met het creatief uurtje in het Wiekhoes: een wekelijkse activiteit op donderdag om 16:00 uur waar alle kinderen uit de wijk (ouder dan 8 jaar) aan mee kunnen doen. Wil je meeknutselen met Renée, Noah, Lobke en Noa? Of wil je graag meedoen aan theaterspelletjes? Ga Renée dan zeker eens bezoeken in het Wiekhoes!

Elize Kuiper

Elize studeerde docent theater in Zwolle. Na haar opleiding werkte ze aan een aantal projecten waarbij ze ervaring opdeed met het betrekken van publiek bij het maken van theater. Zo maakte ze samen met jongeren en jonge statushouders een film over wat thuis voor hen betekent, om zo de verbinding tussen deze groepen op te zoeken, en werkte ze aan een documentaire in Arnhem-Zuid. Nu is ze neergestreken in Geleen-Zuid, waar ze terecht kwam via Sebas. Elize vond het erg bijzonder om Hier brandt NOG altijd licht mee te maken en om echt dichtbij de mensen uit Geleen-Zuid te komen. Het feit dat de wijkmakers hun woonkamers openstelden voor publiek raakte haar. Zelf gaat ze aan de slag met een korte voorstelling voor Geleen on Stage, dat plaatsvindt op 16, 17 en 18 juni. De voorstelling zal gaan over het thema ‘herinneren’. Wat wil je voor altijd herinneren? En welke attributen neem je overal met je mee omdat ze een belangrijke herinnering bevatten? Zelf legt Elize haar herinneringen vast op een enorme rol kaftpapier, die straks een tijdlijn van haar periode in de wijk gaat vormen. Ze voelt zich in ieder geval al geïnspireerd door de flats in de wijk en alle herinneringen die achter de ramen te zien zijn.

Talla Dirkzwager

Talla Dirkzwager heb je ongetwijfeld al in de wijk gezien. Zij is namelijk betrokken bij ZuidZone sinds de start van het project in 2021. Voor haar begon ZuidZone simpelweg met het ontmoeten van wijkbewoners en het ontdekken van Geleen-Zuid. Op dat moment studeerde Talla nog aan de Toneelacademie van Maastricht. Als afstudeerproject voor de regieopleiding maakte zij, samen met Jantien Fick, de theatrale route Tot aan de stoep/en verder. In deze route, die door corona een qr-route werd, hoor je de verhalen van de mensen die in de Teniersflat wonen. Op dit moment is de route nog steeds te beluisteren op onze website. In december 2022 keerde Talla terug om een kleine voorstelling te maken voor Hier brandt NOG altijd licht, opnieuw met de Teniersflat als decor. Tijdens dit evenement waren ook korte gedeeltes van de qr-route opnieuw te horen. Nu is Talla voor de derde keer terug in de wijk, waar ze samen met het team nadenkt over de invulling van het grote toonmoment in december.