Kleurrijk en veerkrachtig theateraanbod in 2020-2021

15-07-2020
In het nieuwe theaterseizoen 2020-2021 presenteert Het Laagland een gevarieerde mix van verhalen vol veerkracht. Ook in coronatijd biedt het theatergezelschap een rijk aanbod met voorstellingen en projecten in het theater, op locatie en op school. Alle voorstellingen worden gespeeld met inachtneming van de op dat moment geldende COVID-19-richtlijnen, zodat een veilige theaterervaring is gegarandeerd.

Het Laagland gaat het theaterseizoen van start met de toepasselijke titel (Bijna) Alles komt goed, een even kwetsbare als veerkrachtige vertelling over aanvaarden dat we niet alles in eigen hand hebben. Jeugdtheaterauteur Malou de Roy van Zuydewijn schreef deze voorstelling op basis van interviews met kinderen met een chronische ziekte, experts in accepteren dat niet alles gaat zoals je wilt. De intieme en op cello ondersteunde theatersolo (8+) wordt geregisseerd door Inez Derksen. (Bijna) Alles komt goed is van 17 t/m 20 september te zien in de Sint-Andrieskapel Maastricht tijdens festival Musica Sacra, tevens coproducent van de voorstelling.

Nieuw publiek
In dit nieuwe seizoen maakt Het Laagland voor het eerst theater voor de állerkleinsten. WOOSH! is een theatrale bries voor kinderen van 1,5 t/m 3 jaar, waarin twee theatermakers je meenemen in de wondere wereld van… niets. Iets wat je niet kunt zien, maar wat er wel is, omdat je het ook kunt horen. Ze spelen met de lucht tussen hen in en doen er alles aan om de bubbeltjesplastic onder hun voeten niet te laten knappen. WOOSH! gaat in première op zaterdag 24 oktober op Festival Twee Turven Hoog in Almere en toert daarna tot en met februari 2021 langs diverse locaties.

Terug wegens succes
Eind september gaan Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht weer op tournee door Nederland en België met Vreemde Eend (4+), een actueel verhaal over openstaan voor nieuwelingen, verpakt in een speelse mix van dans en spel. De Theaterkrant schreef: “Behalve een mogelijke aanleiding voor een goed gesprek met je kind, is Vreemde Eend ook gewoon een plezier om naar te kijken.” Daarnaast keert vanaf 30 oktober 2020 op veler verzoek de dialectvoorstelling Zujerleech (10+) terug op haar thuispodium in Sittard, met een uitstapje naar Theater Kerkrade. In het najaar van 1975, precies 45 jaar geleden, wierp een grote ontploffing bij chemieconcern DSM een schaduw over Zuid-Limburg. De meermaals bekroonde kinderboeken- en theaterschrijver Benny Lindelauf vertelt in Zujerleech dit ingrijpende verhaal vanuit de beleving van vier kinderen. Ook is in seizoen 2020-2021 de voorstelling App je even voor mij?, een coproductie met Toneelgroep Maastricht, opnieuw te zien als ‘theater in de klas’ op middelbare scholen in Limburg.

Pippi Powerrrrr en meer
In februari 2021 gaan twee gloednieuwe titels in première: de brutale familievoorstelling Pippi Powerrrrr (8+), een avontuurlijk onderzoek naar trouw zijn aan jezelf, naar concept en regie van Inez Derksen en het minstens zo herkenbare Wil je een snoepje? (10+), een voorstelling die aansnijdt waar iedereen weleens over nadenkt maar niet graag over praat: de angst om meegenomen te worden. Voor het onderwijs heeft Het Laagland in 2021 ook een rijk en educatief voorstellingsaanbod, zoals Our Life in Color, een nieuwe inclusieve seksuele voorlichting gebaseerd op feiten en persoonlijke verhalen, gespeeld voor jongeren (14+) in onze mobiele theatertrailer.

Kijk voor het complete aanbod van voorstellingen op deze pagina. Educatieve projecten of specifieke voorstellingen voor op scholen vind je hier. De kaartverkoop van de diverse voorstellingen is afhankelijk van de desbetreffende schouwburgen en/of festivals.