Nieuws
Fantastische Familie Uitjes bij Het Laagland

Het Laagland haalt 5 topvoorstellingen van collega-gezelschappen naar Sittard én haar eigen topper EXPEDITIE PETER PAN, die nog één keer terugkeert naar Stadsschouwburg Sittard-Geleen. Vanaf zaterdag 21 maart begint een Fantastische Familietijd. Tijd om met het gezin, of met opa en oma, iets leuks te doen. Iets dat een tijdje bij je blijft. Laaglandtijd is goed bestede tijd. Het is schaterlachtijd, groeitijd, verwondertijd. Of je nu 4 of 104 bent. Het is de tijd die we meestal tekort komen. Jullie-tijd!

Alice in Wonderland

Familie concert Alice in Wonderland Vele generaties zijn opgegroeid met het wonderlijke verhaal van Alice in Wonderland, weet jij het nog? In coproductie met philharmonie zuidnederland presenteren wij Alice in Wonderland. We nodigen jou als Laaglandliefhebber uit om ook een kijkje te nemen in de klassieke muziekwereld. Samen met je familie genieten van een wonderlijk concert in sprookjesachtige sfeer!

Wij kunnen vliegen

Elke dag van deze repetitieperiode daagt Peter Pan me uit: 'Kom op, Derksen, niet wachten tot je het zeker weet, maak gewoon een keuze: DOE! Niet gaan voor de veiligheid en vooral niet pleasen, laat het maar ongemakkelijk worden, ga de confrontatie maar aan: DURF! En je vooral niet verschuilen achter je vakvrouwschap of vooraf willen weten waar je uitkomt: SPRING!'

Kinderen als bondgenoten

Mijn favoriete filmscène uit ‘Finding Neverland’: een theaterzaal vol volwassenen zit ongemakkelijk en gegeneerd te kijken naar de première van het toneelstuk ‘Peter Pan’. Ze weten maar niet hoe ze zich een houding moeten geven en hoe ze hun kijkcode moeten bepalen. Het verhaal blijkt een magisch sprookje. Maar ze zijn heel volwassen! Moeten ze dit serieus nemen?

Dag Robin & Wim, hallo Peter & Beer!

Politiebureau & pretpark gesloten Zowel het politiebureau van inspecteurs de Wit en de Bruin als het ROBIN HOOD pretpark hebben hun deuren gesloten. Voorgoed. Na twee succesvolle tournees van respectievelijk WIM IS WEG (aug. 2013 t/m jan. 2015) en ROBIN HOOD - Vandaag kunnen we helden zijn (feb. t/m dec. 2014) is het doek voor beide producties gevallen. Inmiddels zijn de theatermakers van Het Laagland alweer druk bezig met nieuwe producties, waarvan de eerste eind februari al in première gaat.